2008. február 27., szerda

2008.02.20. Aislados - F.C. Barcelona

Újabb szerda, újabb 7 órás kelés, mivel Catastrora kell mennünk. Persze csak 8 előtt 2 perccel ébredünk, minek siessünk, 10 percre van a tanterem. Sikerült is elkésnünk. :) Óra után különbeszélgetést tartottunk Maria Luisa-val (ö tartja atr Catastrot), aki elmondta, hogy nem kell bejárnunk órára, mivel úgyse érjük alapon (hát én biztos, de Peti azért kicsit), és majd külön feladatot kapunk Tőle. Mindenesetre Peti sem bánkódott nagyon, hogy nem kell kellni minden szerdán 7-kor. :)

Újra szétnéztünk a helyi menzán, ami magyar viszonylatban nem is olyan drága, csak jól kell választani. Hát Petinek nem sikerült. Halat kért, majd csodálkozott, hogy nem kapott köretet hozzá, hiába, van ahol a halat magában eszik. Gondolom így vigyáznak az ember gigájára, nehogy a szálka a krumplival együtt akadjon el. :)

A délutáni spanyol különóra nagyon jó volt. Spanyol filmet néztünk, a címe: Aislados. Miről is szólt, kb. azt tudnám mondani, hogy hasonló a mi Üvegtigris című filmünkhöz, azzal a különbséggel, hogy itt 3 ember szerepel a filmben. Abból kettő beszél egyfolytában benne, de hogy miről, arról még a film végén se sikerült kiderítenünk semmit, és most nem azért mert nem értettem, vagy értettük, igaz spanyolul volt. Inkább azért, mert másfél órán keresztül beszéltek a nagy semmiről. De akit érdekel, megvan most már nekem is, megnézheti. Egyébként a nyelvóra keretein belül csodálhattuk meg e remek alkotást, hogy tanuljuk a helyi szlenget. Érdekes mindenesetre, hogy beszélne itt az emberek.

Egyébként megfigyeltük, hogy a fiataloknak nincs semmilyen változatos köszönésük, mint nálunk a „Helló, szia, csá, cső, szasz, Jó napot, csókolom…” és még sorolhatnám. Itt mindenki „Hola!” vagy „Buenos días”-sal köszön, vagy baszkul, amit most nem tudok, mivel nem tanulom végül is. De az se változatos.

Na a film végeztével Katie beavatott minket a nemzeti étel a „Tortilla de patatas” készítésébe. Sajna nem az elejétől követtem nyomon a készítés fázisait, ami később megbosszulta magát kicsit, mivel Peti nem emlékezett rá, hogy kell csinálni, így mikor saját magunknak csináltuk otthon rögtönöznöm kellett. De sikerült, de erről majd később. Mindenesetre jól sikerült a Katie féle. Nagyon jól laktunk vele. Petit teljesen kiütötte a hozzá vett finom borocska.

Hazafelé még beültünk egy bárba, mivel meg akartuk nézni a Celtic – Barcelona (2-3) BL meccset. Sokáig kellett kutygolni, míg találtunk egy olyan helyet, ahol ezt nézték, mivel a Tau is most játszott itthon és mindenhol azt adták. Szerencsére a szállásunkhoz közel találtunk egy kis bárt (Bar de Venezia). Nagyon drága a sör, és Peti megint rosszul választott. Míg én kaptam egy 3 dl poharas sört, addig Ő egy 2 dl-es üveges sör mellett döntött, kb. egy árfolyam volt a kettő.

De nyert a Barca és ez a lényeg!!! :)

1 megjegyzés:

Seba Brunas írta...

mira mi blog es para integrar discapacitados. http://patagoniacientifica.blogspot.com/