2008. február 26., kedd

2008. 02. 11. EHU, lakás kell

Eljött a hétfő, újabb reggeli, újabb várva várt élmények. Talán lesz szállásunk végre. Most már jönnek segíteni a mentor lányok is, akikkel 10 órára beszéltük meg a „randit” a szállás előtt. Reggelinél csak páran voltunk már, mindenki hazament. Valószínű, hogy csak a kosárlabda kupára jöttek sokan, no meg hasonló cipőben jártak, mint mi: szállás nélküli Erasmus diákok voltak. Kiderül később, igaz volt valamilyen szinten.

Amaia jött csak elénk, ő vezetett el minket beíratkozni, ott találkoztunk Joanával is. Rosa Maria nem volt még, helyette Lorenával a „titkárnőjével” csevegtünk, meg ismerkedtünk. Négyen leszünk a szakon Erasmussal. Megnéztük a tárgyakat, felvettük még azon tárgyakat, ami érdekelt minket, kaptunk mappát, meg táskát EHU felirattal. Tetszik!!! Viszont kell a diákom fénymásolata is, áhhhhh… Miért nem jó a nemzetközi diák, nem értem. No mindegy, másnapra megszerzem. Köszi Ecsa!!! :) Másnapra már ez is rendelkezésemre állt. De jó!!!

Találkoztunk egy nővel, neve sajna nem jut eszembe, aki adott nekünk egy albérletes papírt, segített felhívni az általunk kiválasztott helyeket, nem sok eredménnyel sajnos. Egy hely volt, ami talán megfelelt volna, azt később meg is néztük. Az óváros részen van a hely, egy középkorú pasi lakásán van két kiadó szoba, már nem emlékszem mennyiért, de nekünk megfelelő lett volna. Sajna net nem volt itt sem. Csak valahogy olyan érzésünk volt, mintha tegnap ott halt volna meg valaki. Nem jó előjel. Visszatértünk a suliba netezni, újabb helyeket keresni. Segített Katie is telefonálgatni, de nem sok eredmény. Sikerült beszélnünk még Miguel Calvo-val, aki a Cartografía-t fogja tartani, meg María-val aki a nyelvi kurzusokért felel. Közölte holnap spanyolnyelvi felmérő, na szép… mehetek tanulni, hogy tudjak is valamit. Visszatértünk a volt szállásunkra reméljük már csak egy éjszakára. Rendesek voltak a szállásadók, nem csináltak belőle problémát, hogy otthagytuk a cuccunkat egész nap és csak este mondtuk meg, hogy maradunk még. Hát maradtunk.

Nincsenek megjegyzések: