2008. február 26., kedd

2008. 02. 10. Centro Civico, Copa del Rey

Most már korán keltünk, éhesek voltunk, irány a reggeliző helyiség. Hmm… nagyon furcsa székek vannak itt, nem lehet kihúzni őket az asztaltól, mivel rögzítve vannak, csak kiforgatni, nem is lehet normálisan elférni. A kaja felejthető, kaptunk tejet, kávét (vissza is vittük, egyikünk se kávézik), valami pék sütit, pár szelet bagettet, no meg vajat, dzsemet. Reggelinek elég is volt.

Újra irány a város, albérlet kell!!!

Persze megint nem jutottunk eredményre, vagy mind drága, vagy senki nem ír vissza. :( Ezért várost néztünk. Körbejártuk az egyetem területét, legalább tudjuk már mi hol van. Most már kicsit jobb idő volt, mint tegnap este. Sikeresen átvágtunk a városon, csak mentünk az orrunk után, nem nagyon volt konkrét cél, de ez így volt jó. Temetőn vágtunk át, láttunk női focimeccset (kb. 15 évesek voltak) a betondzsungel közepén előbukkanó műfüves pályán, majd kiértünk a helyi plázába (El Boulevard), persze zárva volt. Vasárnap van, ilyenkor itt minden zárva, csak pár dolog van nyitva, de azok is csak 13-14 óráig körülbelül. Media Markt, Eroski (mint később kiderült ez meg a hazai Tescoval egyenértékű), Bricostore-nak megfelelő áruház, tehát minden van itt, ami szem szájnak ingere, csak hát zárva volt. Irány haza, újabb éhségroham. :)

Betértünk egy épületbe, amiről később kiderült, hogy egy Centro Civico, na ide kell majd mennünk, ha biciklit akarunk bérelni. No persze nem ebben, mert ez nagyon messze van tőlünk. Épp egy kosármeccs ment bent, hát akkor már végignéztük, nyertek a vendégek. :)

A várost megint belülről közelítettük, próbáltunk újabb utcákat felfedezni, sikerrel. Az egyik bár kicsit nosztalgiát keltett bennem, nem tudom honnan vették a 2007-es Showhajtásra (ugye nem BN volt?) a bölcsészek a plakátjukat, de most mintha azt láttam volna viszont. Az egyik srác tiszta Gyuri volt. :) Találtunk Souvenir boltot, majd legközelebb visszanézünk ide is. A városban még több ember, délután háromkor tele az össze bár. Idősek, középkorúak, fiatalok, babakocsiban ülök, mind a bárokban, vagy a bárok előtt iszogatnak. Hol látni ilyet nálunk otthon. Ja, és tegyük hozzá, nem sok a részeg, valamit tudhatnak, majd tanulunk Tőlük. :)

Gondolom melegítenek estére. A Tau hatkor játszik a Copa de Rey döntőjében, nem tudom kivel. Elterveztük, hogy benézünk a városba majd, hátha adják valahol kivetítőn, legalább látjuk a fiestát utána, ha persze lesz, mert a tegnapi játék alapján nem vagyok benne biztos, vagyis nem voltam benne biztos. Mint kiderült megvolt az okom rá. No persze Katie keresztülhúzta a számításunkat. Kirendelt a Mendizorrotza-hoz, még jó, hogy ez is a közelben van. Na itt játszik az Alaves is, jövünk meccset nézni majd, már most elterveztük. De most mint kiderült a Tau meccset fogjuk nézni. Kimentünk négy órára, mivel Katie úgy gondolta megnézzük a harmadik helyért is a meccset, no persze… azt nem adták, így meglátogattuk hol is lakik Katie, szép hely. Belvárosi rész, nyolcadik emelet, jó kilátás. Sajna nem sokáig csodálhattuk a kilátást, mert indultunk vissza meccset nézni.

Hát ez fantasztikus!!! Egy sportcsarnokba mentünk. Kivetítőn adják a meccset, tele emberekkel a terem, mind a lelátón, mind a játéktéren elhelyezett székeken ülnek. Kb. 2000 ember tombol, éljenez, ha épp a Tau szerez pontot, vagy lop el labdát. Egy katonazenekar fújja a taktust, ha éppen holtszezon van a meccsen. Mintha élőben szurkolnának, nagyon tetszik. A fiatalok mellett rengeteg az öreg is, ők is szurkolnak. :)

Kikapott a Tau, hát a játékot látva nem meglepő. Az emberek elég nyugodtan fogadták a vereséget, mindenki ment haza. Mi is, lassan 21 óra. Korai alvás lesz, azt hiszem. :)

Nincsenek megjegyzések: