2008. március 14., péntek

Erasmus party 2008.03.14.

Na ezek a spanyolok tudnak ám bulizni, igaz, nem sok spanyollal buliztunk együtt az este folyamán, csupán tisztes távolból figyelhettük meg. A mi társaságunk inkább az Erasmus diákok közül került ki. Tényleg igaz, hogy nem tudnak itt megülni az emberek egy helyen. Mire csatlakoztam a társasághoz, már a második bárnál értem utol őket. Még szerencse, hogy egy helyen nem sokat isznak, megnézhetnék magukat. Ilyenkor villan fel, hogy bezzeg otthon… az a menő, ha minél többet iszik meg az ember, minél rövidebb idő alatt. Itt legalább tudják a mértéket. Nem is láttam még ordibáló, egyik lámpaoszloptól a másikig közlekedő részeg embereket. Valahogy aki részeg jól tudja palástolni. Az utcákra sem jellemző ilyenkor, hogy tele lenne szeméttel, igaz van egy-két elvetemült, aki földhöz vágja a poharát, de elenyésző. Bezzeg a bárokban, ott rengeteg a szemét, de hát itt ez a menő… mint kiderült, minél több szemét (szalvéta, csikk, zsebkendő) van a földön, annál többen látogatták meg a helyet a nap folyamán és ez által annál népszerűbb is a hely.

Kis társaságunk végül, ha jól emlékszem 6 helyen tett látogatást mielőtt befejeztük az estét hajnali 4 óra felé, azt hiszem. :) Elég jó kis társaság jött össze az este folyamán, igaz páran nem bírták a „kiképzést” és korábban nyugovóra tértek. De hát, ők tudják. Mi jól éreztük magunkat. Kik is: egy német, két török srác (szeretik a pálinkát), egy ausztrál, egy philippines, két német, egy finn lány, no meg mi ketten.

Az egyik helyen mikor már úgy gondoltuk elég lesz ebből is, már indulni akartunk, de a biztonsági őr (mert ilyenek is vannak) nem engedett ki minket, nem nagyon értettük miért. Bár hamar kiderült, csak mivel a lépcső alján voltunk nem sokat hallottunk abból mit is közöl az elől állókkal. De, csupán azért nem engedett ki, mert úgy gondolta, ha már bejöttünk ide, akkor meg kell néznünk a sztriptízt is. Hmmm… érdekesen hangzik. Ahhoz képest, hogy maga a hely ingyenes, még ilyen látványossággal is előrukkolnak. Meg kell mondani, mind a lány (a fiúk örömére, no meg a lányokéra is), mind a srác (a lányok örömére, mi menni akartunk már, de a lányaink nem engedtek) igazán értette a dolgát. Képeket privátba, biztos tiltaná a Picassa (reklám) a +18 feletti képek mutogatását. J

Az utolsó bárunk már csak lecsengés szintjén ment, de minő meglepő, ez volt a legjobb. Itt találkoztam Joanával, és Amaia-val (tutoraink), jó volt újra látni őket. Persze a hely tömve volt, de hát megértem, jó hely volt, ide máskor is jövünk… J

A tegnapi eseményekhez tartozik, hogy jó kis sétát tettem a városban, hogy eljussak egy boltba, ahonnan Heineken sört akartam szerezni, mivel a 12 doboz sör mellé egy ajándék póló is járt. Megérte elmenni, mind a póló, mind a sör miatt. No meg azért is, mert hazafelé rájöttem milyen szép is Vitoria, egyszerűen gyönyörű. A kis utcái, a zöld mezői, a kis templomai szerte a városban, a forgalmas autóutak, no és persze az emberek. Látni rajtuk, hogy boldogok, és nem nagyon van gondjuk. Leginkább az öregeken lehet ezt felfedezni, meg a számtalan gyereken. Rengeteg gyerek rohangál minden felé. Szívesen élnék itt, lehet, visszajövök nyárra, ha kellőképpen megtanulom a spanyolt, és találok valami munkát. Me gusta Vitoria, muy bonito!


Nincsenek megjegyzések: